Τα παιδιά σκαρφαλώνουν για διασκέδαση, πρόκληση, και για να φτάσουν στην κορυφή της επιτυχίας και της παρατήρησης. Σκαρφαλώνουν για να εξερευνήσουν, να αποκτήσουν καινούρια πρόσβαση στο παιχνίδι, να εμπλακούν στη διαδικασία στόχου-υλοποίησης, να ανταποκριθούν στην ενθάρρυνση των γονιών, να συναγωνιστούν με τους συνομήλικούς τους. Σκαρφαλώνουν επίσης για να μάθουν.
Τα παιδιά είναι συνδεδεμένα με τη διαδικασία της μάθησης, και το «μαθαίνω σκαρφαλώνοντας» έχει οφέλη στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, την υγεία, τη σωματική διάπλαση και την αποφυγή τραυματισμών.

Όλα τα παιδιά είναι γεννημένοι αναρριχητές!

Έχουν πολύ καλή αναλογία βάρους/αντοχής, που σημαίνει ότι έχουν να “κουβαλήσουν” λιγότερο σωματικό βάρος σε μια κάθετη διαδρομή στον τοίχο απ’ ότι οι ενήλικες ενώ το σώμα τους είναι πιο ευλύγιστο. Έχουν λιγότερο αναπτυγμένη την αίσθηση του φόβου και λιγότερα προσωπικά και σωματικά όρια από τους ενήλικες, οι οποίοι τείνουν να νομίζουν ότι ξέρουν τι μπορεί και τι δε μπορεί να κάνει το σώμα τους. Έτσι τα παιδιά περιορίζουν τον εαυτό τους λιγότερο.
Στα πρώτα χρόνια της ζωής τους επιστρατεύουν τα φυσικά τους ένστικτα για να αναζητήσουν, να ικανότητες που οδηγούν στις πρώτες τους αναρριχητικές δεξιότητες.
Σε αυτό το στάδιο δουλεύουμε με τις βασικές αρχές ανάπτυξης του παιδιού: Παρόμοια πρότυπα νευρολογικής λειτουργίας και αντίστοιχης συμπεριφοράς επιτρέπουν γενικά συμπεράσματα για την παιδική ανάπτυξη.
Εντούτοις τα καινούρια μοτίβα (patterns) που ενσωματώνουν τα παιδιά από γνωστικές, σωματικές και κοινωνικές εμπειρίες, τα διαφοροποιούν ατομικά έτσι ώστε κάθε παιδί να είναι μοναδικό. Η αναρρίχηση είναι μια τέτοια διαδικασία: Το ένστικτο και οι δεξιότητες αναρρίχησης υπάρχουν από τη στιγμή που γεννιέται ένα παιδί.
Εμείς δουλεύουμε την ανάπτυξη και την εξέλιξη αυτών των δεξιοτήτων, έτσι ώστε να διαμορφωθεί η προσωπικότητά του και να αναδειχθούν τα ατομικά του χαρακτηριστικά.

Τι κερδίζουν τα παιδιά από την 3ωρη εκπαιδευτική δραστηριότητα του Oaka Indoor Climbing.

  • Διασκέδαση και ατέλειωτο δημιουργικό παιχνίδι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας.
  • Αθλητική δραστηριότητα που κινητοποιεί και ενδυναμώνει σωστά και σταδιακά όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος.
  • Ενσυναίσθηση του σώματος, κινησιολογία, αντίληψη των ιδίων δυνατοτήτων σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον.
  • Ισορροπία,συγκέντρωση, στοχοθέτηση και επίτευξη του στόχου.
  • Συνεργασία και σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των παιδιών της ομάδας.
  • Ενθουσιασμό και χαρά μετά από την επίτευξη μιας δράσης, ειδικά διαμορφωμένης από εμάς για τις δυνατότητες του κάθε παιδιού.

Στο Oaka Indoor Climbing.

  • Πραγματοποιούμε δραστηριότητες με την μέγιστη ασφάλεια και ανταπόκριση στις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε παιδιού.
  • Μαθαίνουμε καθημερινά από την επαφή μας με τα παιδιά και εξελίσσουμε ανάλογα τις δράσεις μας, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις του σημερινού περιβάλλοντος και να τα βοηθούν ουσιαστικά στην υγιή σωματική και πνευματική ανάπτυξή τους.